DOMITE

Razvijeni od strane Australskog Ministarstva rudarstva za zaštitu od najsurovijih radnih uvjeta, DOMITE tvrdi metali zauzimaju vrhunsko mjesto u zaštiti skupe opreme od abrazije, udara i ostalih oblika neželjenog trošenja. Iako visoke tvrdoće, zahvaljujući specijalnom bimetalnom dizajnu, lako ih je zavariti ili spajati za podlogu vijcima te na taj način izvršiti zaštitu skupe opreme od neželjenog habanja.

DOMITE proizvodi sastoje se od dva različita metala. Donji sloj je žilav i lako se zavaruje, a gornji sloj je visokolegiran, ujednačene tvrdoće od 63HRc, visoke otpornosti na trošenje i koroziju. Spajanje ta dva materijala vrši se u laboratorijskim uvjetima čime se osigurava nerazdvojivost slojeva u svim (dozvoljenim) radnim uvjetima. Ujedno ovo je i najbitnija razlika između originalnih DOMITE proizvoda i kopija – DOMITE se neće razdvojiti u radu i uništiti vašu opremu!

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s klijentima i kontinuiranom razvoju, DOMITE proizvodi dostupni su u velikom broju oblika i dimenzija. Međutim, kao najvažnije grupe DOMITE proizvoda su možemo izdvojiti DOMITE ploče čokoladnog oblika, DOMITE klizne ploče, DOMITE izmjenjive čekiće za drobilice, DOMITE rezne oštrice i DOMITE profilirane zaštite od trošenja.

DOMITE svoju prednost pokazuje u svim industrijama gdje se javlja abrazija u kombinaciji sa udarima i / ili korozijom. Vrhunska trajnost zajamčena je činjenicom da je otporni sloj ujednačene tvrdoće od 63HRc nevezano za njegovu debljinu.

Neke od tipičnih primjena DOMITE tvrdih metala su oblaganje korpi bagera i utovarivača, oblaganje drobilica abrazivnog materijala ili izrada udarnih elemenata na njima, sita i presipna mjesta, transporteri rudače, kamena ili cementa.